Arkitekternes egne huse

Axel Jürgensens eget hus i Brede med bolig og tegnestue med uovertruffen beliggenhed med udsigt til Mølleåen og fredskov. Utrolig spændende rustik villa i konstruktiv arkitektur. Præmieret som årets hus i Bo Bedre og præmieret i EU og Lyngby Tårbæk Kommune, ligesom det er publiceret i arkitekturtidsskrifter i flere lande. Det lange hus opbygges over en klar fagdeling med et bredt 312 cm modul, således at et fag kan svare til et værelse eller køkken, to fag til en stue eller terrasse. Der er store hævede terrasser mod vest på den skrånende grundmod Mølleåen. Huset blev særlig fremhævet for sine fine synlige trækonstruktioner med glas og åbenhed, flotte lysindfald og samspil med naturen.

Bo Jürgensens eget hus. Et træhus med tegltag med lav hældning, beliggende i et gammelt naturområde ved Farum. Flotte glaspartier åbner sig mod lyset og haven, og beskyttes af store tagudhæng. Huset er rummeligt med loft til kip og lysindfald mellem tagene i det forskudte tagprofil. Det er opført i en ren trækonstruktion, hvor alle elementer ses: stolper, dragere, spær, lægter og brædder står ærligt og synligt i lyst naturtræ. Udvendig som synligt bindingsværk i en klar fagdeling med lærketræsbeklædning i de lukkede felter. Inspirationen fra den forfinede japanske byggetradition, med høj kvalitet i håndværk og træmaterialer og smukke oplevelsesrige konstruktioner. Huset blev publiceret i fagtidsskriftet ”Arkitektur” Med eget sommerhus i Munkerup fra 2017 blev den konstruktive arkitektur videreudviklet i et smukt træhus med tegltag og udvendig mahognibeklædning, mens rummene indvendig har lyst kalkhvid pitchpine træbeklædning. Den store markante fagdeling i den synlige konstruktion ses både inde og ude. Smukke rum med skrå lofter og stort lysindfald mellem tagene.

Karin Jürgensens eget hus: Huset Buen bygget i Snekkersten i 2008. Huset ligger højt på en skrænt og skuer ud over Øresund. Huset hedder Buen, fordi buen er det bærende arkitektoniske element, der ses i tagkonstruktionen som spænder hen over stuerne. Buen symboliserer det bløde, menneskelige, nære og organiske. Buen er smuk og en fin kontrast til de enkle, naturlige og stramme linier, der ellers kendetegner huset. Ligesom mange af tegnestuens hus er huset fagdelt med markante tømrerkonstruktioner, adskilt af glas og mur. Rummene går op i det skrå tagprofil og dagslys siver ned gennem det 7 m lange ovenlys som ligger som en ryg imellem skorsten og solfanger i hver ende af taget.

Firma

Arkitektfirmaet Jürgensen v/Bo Jesper Jürgensen

CVR: 32684882​

Kontakt

Tlf.: 45 87 20 00

Mob.: 29 87 55 85

E-mail: Send e-mail