ARKITEKTERNES EGNE HUSE

Axel Jürgensens eget hus ligger i Brede med bolig og tegnestue og har en uovertruffen beliggenhed med udsigt til Mølleåen og fredskov. Det er en utrolig spændende rustik villa i konstruktiv arkitektur. Præmieret som årets hus i Bo Bedre og præmieret i EU og Lyngby Tårbæk Kommune, ligesom det er publiceret i arkitekturtidsskrifter i flere lande. Det lange hus opbygges over en klar fagdeling med et bredt 312 cm modul, således at et fag kan svare til et værelse eller køkken, to fag til en stue eller terrasse. Der er store hævede terrasser mod vest på den skrånende grundmod Mølleåen. Huset blev særlig fremhævet for sine fine synlige trækonstruktioner med glas og åbenhed, flotte lysindfald og samspil med naturen.

Bo Jürgensens eget hus er et træhus med tegltag med lav hældning, beliggende i et gammelt naturområde ved Farum. Flotte glaspartier åbner sig mod lyset og haven, og beskyttes af store tagudhæng. 

Huset er rummeligt med loft til kip og lysindfald mellem tagene i det forskudte tagprofil. Det er opført i en ren trækonstruktion, hvor alle elementer ses: stolper, dragere, spær, lægter og brædder står ærligt og synligt i lyst naturtræ. Udvendig som synligt bindingsværk i en klar fagdeling med lærketræsbeklædning i de lukkede felter. 

Inspirationen fra den forfinede japanske byggetradition, med høj kvalitet i håndværk og træmaterialer og smukke oplevelsesrige konstruktioner.​

Huset blev publiceret i fagtidsskriftet ”Arkitektur” Med eget sommerhus i Munkerup fra 2017 blev den konstruktive arkitektur videreudviklet i et smukt træhus med tegltag og udvendig mahognibeklædning, mens rummene indvendigt har lyst kalkhvid pitchpine træbeklædning. Den store markante fagdeling i den synlige konstruktion ses både inde og ude. Smukke rum med skrå lofter og stort lysindfald mellem tagene.

Karin Jürgensens eget hus: Huset Buen bygget i Snekkersten i 2008. Huset ligger højt på en skrænt og skuer ud over Øresund. Huset hedder Buen, fordi buen er det bærende arkitektoniske element, der ses i tagkonstruktionen som spænder hen over stuerne. Buen symboliserer det bløde, menneskelige, nære og organiske. Buen er smuk og en fin kontrast til de enkle, naturlige og stramme linier, der ellers kendetegner huset. Ligesom mange af tegnestuens huse, er huset fagdelt med markante tømrerkonstruktioner, adskilt af glas og mur. Rummene går op i det skrå tagprofil og dagslys siver ned gennem det 7 m lange ovenlys som ligger som en ryg imellem skorsten og solfanger i hver ende af taget.​

Få et uforpligtende tilbud​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt din lokale arkitekt for at høre mere

Vil du gerne høre mere om dine muligheder for et arkitekttegnet hus, eller få erfaren bistand med jeres byggeopgaver, er du altid velkommen til at ringe eller maile til os. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål, ligesom vi gerne tager et uforbindende første møde. Vi ser frem til at hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme.

​​​Arkitektfirmaet Jürgensen
​v/ Bo Jesper Jürgensen​​

☑ Bæredygtigt arkitektfirma​

​ CVR: 32684882​

Kontakt

Strandvejen 100B, 3070 Snekkersten